Hoe werk ik?

Mijn werkwijze

Happy Work Wizard traint mensen op een sportieve, gerichte, en speelse manier in effectief leiderschap, teamwork, communicatie, klantgerichtheid, gastvrijheid, en persoonlijke ontwikkeling. Deze kunde is toepasbaar op iedere organisatie waar mensen met elkaar dienen te werken om het (grote) doel te behalen.

Op basis van de 7 effectieve eigenschappen van persoonlijk leiderschap word jij en jouw team opgeleid om effectief en succesvol te werk te gaan binnen jouw bedrijf of organisatie. Met behulp van persoonlijke DISC en drijfveren assessments zetten we de talenten van de teamleden op het speelveld om er een fanatiek en succesvol spel van te maken waar iedereen wint. Talenten zijn tenslotte onmisbare diamanten die af en toe wat gepoetst moeten worden om zichtbaar te zijn!

De 7 eigenschappen worden op een praktische en sportieve manier aangeleerd!

‘Intensief ervaren creëert sneller een intrinsieke vaardigheid!’

Het DISC-model

Het DISC-model is een veel toegepaste en makkelijk te begrijpen gedragsinstrument, waarmee je het meest zichtbare deel van ons gedrag beschrijft. Het is eenvoudig gezegd een effectieve en bewezen tool om inzicht te verkrijgen in handige en fijne informatie om sneller en beter met elkaar te verbinden. Het zegt niets over jou als persoon! Het is een ‘richtingaanwijzer’ en geeft een zetje in de juiste richting om elkaar te begrijpen qua gedrag- en communicatiestijl.


Het is ruim 90 jaar geleden gebaseerd op de DISC theorie van psycholoog William Moulton Marston.
Dat is heel waardevol, want daardoor kan je je in de ander verplaatsen, waardoor de onderlinge verhouding en communicatie enorm verbetert.
Daarbij, inzicht in jouw voorspelbare gedrag in drukke- of stressvolle situaties, helpt je bij het realiseren van jouw persoonlijke suces(sen)!

De sleutel tot inzicht is het werken met Persoonlijk DISC profiel. Dit is de analyse die veel zegt over jouw temperament, voorkeuren in communicatie, en gedragsstijlen. In het succesvolle bedrijfsleven wordt analyse veel ingezet.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

7 eigenschappen van effectief leiderschap in praktijkvorm

De 7 eigenschappen van Stephen Covey zijn onmisbaar binnen alle trainingen van de Happy Work Wizard. Ik zet ze nog even op een rijtje:

  • Wees pro-actief
  • Begin met het einddoel voor ogen
  • Belangrijke dingen eerst
  • Denk in termen van win-win
  • Eerst begrijpen dan begrepen worden
  • Synergie
  • Hou de zaag scherp

 

De combinatie van de implementatie van deze wereldwijd bekende 7 eigenschappen en het inzicht in de wereld van de (DISC) gedrag- en bijbehorende communicatiestijlen creëert een onmiddellijk resultaat; Effectief persoonlijk leiderschap.

Het maakt dat je gebruik maakt van het gouden moment tussen de prikkel en de respons waar je bewust en uit vrije wil de keuze maakt hoe de uitkomst zal zijn. Ofwel leiderschap nemen over jouw reactie(s).

Het klinkt kleiner dan dat het daadwerkelijk voelt, vandaar dat de Happy Work Wizard álle 7 eigenschappen in praktijk vorm aanbiedt. ‘Zonder invoelen geen intrinsieke verandering’ is mijn motto! (Naast ‘van inzicht naar oplossing’).

Maatwerk is uiteraard van toepassing 🙂

Voel je uitgenodigd om er meer informatie over te verkrijgen!

Wat kan je verwachten?

Praktijkgerichte trainingen waar het aanleren van theorie en de praktijk in goede verhouding staan, afgestemd op de aangegeven leerdoelen.

Ik maak gebruik van sportieve materialen, zal veel trainingen buiten verzorgen, maar je hoeft natuurlijk geen sportheld te zijn.

Zelf ben ik sportief, geef al 25 jaar groepslessen en heb zelf ervaren dat vaardigheden in leidinggeven, management, optimaal communiceren en persoonlijk leiderschap vanuit praktische oefeningen vele malen beter beklijven.

Wat hebben jouw teamleden na afloop van de trainingen geleerd?

De 7 eigenschappen van effectief persoonlijk leiderschap, communicatie, management, leiding geven, gastvrijheid, sales en teamwerk.